Banca Transilvania(Foto: )
"In acest moment, Asiban se afla in posesia a patru institutii bancare din Romania, care detin cate 25%: Banca Comerciala Romana, Banca Romana pentru Dezvoltare, Casa de Economii si Consemnatiuni si Banca Transilvania. Noi ne-am marit participatia de la 20 la 25%", a precizat Rekkers. El a mentionat ca BT exclude preluarea celeilalte societati de asigurare clujene, ARDAF.
"Banca noastra a detinut 5% din ARDAF, dar si-a vandut actiunile. Era doar o investitie de portofoliu. Stiu ca ARDAF este de vanzare, dar se vede ca proprietarii sai au fixat un pret de cumparare prea mare. Oricum, Asiban este mai bine pozitionata in topul firmelor de asigurari", a spus Rekkers.
BT este membru fondator al Asiban Bucuresti, alaturi de Institutul de Semnalizari si Automatizari Feroviare (ISAF) si de celelalte banci. Majorarea pachetului BT vine ca urmare a vanzarii pachetului de actiuni detinute de ISAF pentru 12 milioane de euro. Alaturi de BT si-au majorat participatiile si ceilalti actionari, care au achizitionat cate 5% din capitalul social al Asiban.
Astfel, ISAF si-a vandut intregul pachet de actiuni detinut la societatea de asigurari la un pret total de 12 milioane de euro. "Strategia noastra in acest sector vizeaza mai degraba o crestere organica. De aceea, am decis sa ne concentram mai mult pe dezvoltarea propriei noastre societati, BT Asigurari", sustine directorul BT.
Intariri la capitolul imagine
"In 2005, BT Asigurari a crescut mai mult decat piata, pe fondul extinderii retelei nationale de vanzari pentru sectorul retail si corporate, dar si a intensificarii actiunilor de marketing. Anul trecut a reprezentat punctul de maxima expansiune in teritoriu a BT Asigurari, atingand 186 de reprezentante.
Forta de