Pe tot parcursul anului 2005, procurorii braileni s-au confruntat cu un volum de munca urias, care a afectat grav activitatea Parchetelor, in speta, a tuturor institutiilor implicate in actul de Justitie. Avind de solutionat un munte de dosare - aproape 11.000 de cauze inregistrate, afara de cele aflate deja in lucru -, magistratii procurori au fost nevoiti sa lucreze peste program, in conditii de stress si oboseala, acest lucru afectindu-le sanatatea, dar si calitatea si operativitatea rezolvarii cauzelor. Fata de necesarul de 35 de procurori, cit prevede schema, Parchetul de pe linga Tribunalul Braila, precum si Parchetele de pe linga Judecatoriile Braila, Faurei si Insuratei au avut in componenta numai 16 procurori, mai putin de jumatate din necesar.
"Rezultatele trebuie analizate in legatura directa cu conditiile neprielnice in care procurorii si-au desfasurat sarcinile de serviciu"
Saptamina aceasta, in sala de sedinte a Parchetului de pe linga Tribunalul Braila s-a desfasurat bilantul anual al procurorilor braileni, la care au participat magistratii Parchetelor din judet, conducerea acestora, precum si procurorul general Parchetului de pe linga Curtea de Apel Galati, Dinu Galca. Rezultatele muncii procurorilor sint satisfacatoare, insa activitatea institutiilor a fost grav afectata de lipsa de personal. "Coeficientul redus de ocupare a schemelor tuturor Parchetelor a facut ca activitatea sa se desfasoare in conditii dificile, situatie ce persista de mai multi ani. Lipsa de personal a avut grave repercusiuni asupra sanatatii procurorilor, precum si a calitatii activitatii desfasurate, in special asupra operativitatii solutionarii cauzelor. Rezultatele trebuie analizate in legatura directa cu conditiile neprielnice in care procurorii si-au desfasurat sarcinile de serviciu", a spus, inca de la inceputul manifestarii, p