Un roman are contractat, in medie, un credit de 135 de euro si un depozit bancar de 415 euro. In noile state UE, creditul mediu pe locuitor este de 823 de euro, iar depozitul mediu, de circa 1.000 de euro. Un studiu efectuat de Banca Austria Creditanstalt in sapte tari din Europa de Sud-Est arata ca salariile si pensiile in Romania sunt mici, iar cheltuielile cu alimentele, medicamentele si utilitatile reprezinta patru cincimi din venitul pe cap de locuitor al romanilor. Acesta este si motivul pentru care nivelul creditelor si al depozitelor in banci este foarte scazut.
Depozitele bancare ale unui roman se situeaza in medie in jurul sumei de 415 euro, cu mult sub media regiunii. Un sud-european economiseste, in medie, 1.000 de euro, iar un cetatean din zona euro, circa 13.600 de euro.
IMPRUMUTURI. Studiul arata ca romanii se intind cat ii tine bugetul. Creditele pentru populatie au fost de 135 de euro pe locuitor, fata de 323 in Europa de Sud-Est. In noile state membre ale UE, creditul mediu pe locuitor este de 823 de euro, iar in statele din euroland, de 12.398 de euro. (Daniela Ivan) Un roman are contractat, in medie, un credit de 135 de euro si un depozit bancar de 415 euro. In noile state UE, creditul mediu pe locuitor este de 823 de euro, iar depozitul mediu, de circa 1.000 de euro. Un studiu efectuat de Banca Austria Creditanstalt in sapte tari din Europa de Sud-Est arata ca salariile si pensiile in Romania sunt mici, iar cheltuielile cu alimentele, medicamentele si utilitatile reprezinta patru cincimi din venitul pe cap de locuitor al romanilor. Acesta este si motivul pentru care nivelul creditelor si al depozitelor in banci este foarte scazut.
Depozitele bancare ale unui roman se situeaza in medie in jurul sumei de 415 euro, cu mult sub media regiunii. Un sud-european economiseste, in medie, 1.000 de euro, iar un cetatean din zona euro, circ