Majorarea taxelor vamale la carnea de pasare si de porc ar putea fi discutata in sedinta de Guvern de saptamana aceasta.
Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca ministerul are in vedere introducerea unei taxe vamale de 70% la anumite sortimente de carne de pasare, in timp ce pentru carnea de porc nu a fost stabilita inca o valoare a taxei. Ministrul a precizat ca Romania a solicitat statelor membre UE sa-si exprime pozitia fata de intentia autoritatilor romane de a majora taxele vamale la importurile de carne de porc si pasare pentru o perioada de circa sase luni. "Astept un raspuns de la UE pentru a clarifica situatia. In mod sigur, pana la data de 15 februarie va fi aprobat actul normativ", a spus Flutur. El a adaugat ca actul normativ cu privire la taxele vamale va fi aprobat pana la data de 15 februarie, termen pana la care sunt in vigoare actualele niveluri ale taxelor. Crescatorii de pasari au solicitat, joi, Ministerului Agriculturii sa majoreze taxa vamala la importuri de la 45% la 70% la principalele doua sortimente importate - jumatati posterioare, pulpe si parti de pulpe - care acopera 72% din totalul importurilor. In ceea ce priveste carnea de porc, intentia ministerului este de a stabili o taxa de 20% la solicitarea crescatorilor, nivel cu care procesatorii nu sunt de acord.
Majorarea taxelor vamale la carnea de pasare si de porc ar putea fi discutata in sedinta de Guvern de saptamana aceasta.
Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca ministerul are in vedere introducerea unei taxe vamale de 70% la anumite sortimente de carne de pasare, in timp ce pentru carnea de porc nu a fost stabilita inca o valoare a taxei. Ministrul a precizat ca Romania a solicitat statelor membre UE sa-si exprime pozitia fata de intentia autoritatilor romane de a