Imaginile cu femei agatate de gatul liderului PNL vor ramane multa vreme in memorie, precum acelea cu Petre Roman la APACA.
Dar imensul sau succes se datoreaza empatiei create intre Tariceanu si liderele organizatiilor de femei, vreunui mesaj care sa le fi cucerit acestora inimile? Judecand dupa tratamentul "special" acordat deputatei Mona Musca pentru ca dumnealui sa nu fie cumva obligat sa dea piept cu un mesaj incomod, s-ar spune ca succesul nu s-a bazat decat pe felul in care arata primul ministru.
Pe imagine, el fiind considerat baiat frumusel, tocmai bun de pus in rama, un superstar...
De altfel Calin Popescu Tariceanu nici nu s-a aratat interesat ca din discurs femeile liberale sa inteleaga preocuparea sa fata de problemele lor reale. Dar le-a vorbit despre reforma. De toate felurile, insa mai mult de jumatate din discurs i-a fost dedicat prietenului sau Dinu Patriciu. Plictisit probabil sa tot pareze atacuri, premierul s-a hotarat sa dea o tema de rumegat criticilor sai.
Sub pretext ca n-ar exista comunicare intre Justitie si Guvern ca, adica, de ce Justitia sa fie o putere mai presus de toate celelalte, premierul a propus elaborarea unui set de reguli. Un neavenit ar putea spune ca-i bine sa se procedeze la organizarea comunicarii, sa nu mai fie asa un haos din care sa nu se inteleaga nimic.
Numai ca, departe de haos, lucrurile tocmai au inceput sa reintre in normal datorita prevederilor constitutionale si legilor in vigoare aliniate la standarde europene. Legislatia actuala reglementeaza clar comunicarea dintre Executiv si puterea judecatoreasca.
Insa Tariceanu vrea setul imediat! In plus, premierul are nevoie si de o asa-numita exceptie de confidentialitate necesara demnitarilor urmariti penal, un fel de "sase, vine procurorul!", intarindu-le astfel impresia ca sunt deasupra tuturor. @N