Orasul Huedin nu s-a dezvoltat dupa 1989 din cauza managementului defectuos al edililor Primariei. Motiv pentru care la ora actuala are o economie mai stearsa decat comuna Aghires.
Multi dintre fostii primari, consilieri, sefi de organe de politie, procuratura si de la finante si-au inaltat vile somptuoase din mafia lemnului, urbea fiind folosita pe post de vama la trasporturile ilegale de lemne ale mocanilor. Orasul arata deplorabil.
Actuala administratie din Primarie ignora aspectul estetic, trateaza cu usurinta modernizarea si este supectata ca impiedica, voit sau din nestiinta, bunul mers al procesului de privatizare.
Unul dintre numeroasele capete de acuzare ale "ocalnicilor, lasand la o parte abuzurile pe linia respectarii legii fondului funciar, este privatizarea spatiilor cabinetelor medicale, actiune anuntata cu surle si trambite de ministrul Nicolaescu.
In anul 2003, in cadrul Ambulatoriului de Specialitate al Policlinicii Huedin s-au eliberat mai multe spatii, avand destinatia de cabinete medicale. Elisabeta Campean, medic stomatolog, a aflat ca vor fi spatii libere de inchiriat si a depus, in octombrie 2003, o cetere la Primaria Huedin, pentru a i se inchiria unul din spatii.
Campean dorea sa isi deschida un cabinet stomatologic particular. La un an de la depunerea cererii a aflat (prin noiembrie 2004), ca Primaria Huedin organizase o licitatie pentru inchirierea a cinci spatii la care au participat un asistent medical, un ortoped si o societate comerciala din Cluj-Napoca.
Conform legislatiei in vigoare, anuntul trebuia publicat "in unul sau mai multe cotidiene locale si nationale de larga circulatie si se afiseaza la sediul vanzatorului, cu cel mult 30 de zile, dar nu mai putin de 15 zile, inainte de data tinerii licit