Cu bucate alese, băuturi fine şi muzică în decorul distins al unui vechi conac boieresc din strada Biserica Amzei, aşa au petrecut sâmbătă spre duminică trecerea în Noul An 150 de rezidenţi Cu bucate alese, băuturi fine şi muzică în decorul distins al unui vechi conac boieresc din strada Biserica Amzei, aşa au petrecut sâmbătă spre duminică trecerea în Noul An 150 de rezidenţi chinezi din Capitală. Conform tradiţiei, sărbătoarea durează 15 zile, o perioadă dedicată vizitelor între rude şi prieteni. În China, majoritatea cetăţenilor au liber de la serviciu şi doar cei din întreprinderi cu foc continuu lucrează prin rotaţie câte 4 ore. Fie că petrec acasă sau la restaurant, chinezilor le place să fie în sânul familiei. Puţin roşu, mult noroc Nici nu se înserase bine şi pe poarta restaurantului Golden Dragon intrau primii oaspeţi. Nerăbdători, radiind de bucurie şi puşi la patru ace, cu toţii erau dornici să întâmpine aşa cum se cuvine Anul Câinelui. Pentru început, muşteriii au vizionat în direct, la un televizor, conectat la o antenă prin satelit, programul de Revelion din China. Având în vedere diferenţa de fus orar, trecerea dintre ani a picat sâmbătă la 18.30. După ce au privit melancolici focurile de artificii de la ei din ţară, asiaticii au ciocnit câte un pahar cu vin şi şi-au urat "La mulţi ani!". Cei prezenţi au căutat să aibă câte ceva roşu la ei, şosete, batiste, eşarfe sau măcar un medalion, aceasta însemnând că anul în care tocmai au intrat va fi bogat pentru ei. Chinezii nu obişnuiesc să bea şampanie la astfel de ocazii, ci mao tai, un fel de rachiu din orez, bere sau vin roşu. Qi Yan Wang petrece şi ea alături de cei dragi Revelionul la Golden Dragon. E fericită, îmbujorată şi încrezătoare în viitor. E de opt ani în România. Recunoaşte că, la început, a plâns şi ea. Îi era greu, venise într-o lume nouă, străină. S-a obişnuit însă. Vorbeşte româneşte, p