Steven Spielberg este unul dintre regizorii care s-a exprimat in acest sens in cadrul mesei rotunde organizate de publicatia Newsweek, la care au participat jurnalisti ai revistei si alti regizori nominalizati la premiul Directors Guild: Bennett Miller, regizorul peliculei "Capote," George Clooney, regizorul "Good Night, and Good Luck," Lee si Paul Haggis, regizorii filmului "Crash" si Ang Lee regizorul controversatei pelicule "Brokeback Mountain".
Desi s-a ferit la inceput sa deschida subiectul cu implicatii politice, Spielberg, al carui film despre asasinarea unor atleti israelieni la Olimpiada de la München din 1972 a starnit controverse, este de parere ca realizatorii de filme au devenit mai activi din punct de vedere politic de la realegerea lui George W. Bush.
"Nimeni nu ne reprezinta, asa ca ne reprezentam propriile sentimente si incercam sa replicam", a afirmat regizorul, bucuros ca este lasat sa-si exprime convingerile prin intermediul muncii sale.
Filmul lui Spielberg, "München", a fost criticat atat de formatiunile de dreapta, cat si de cele de stanga, pentru ca, potrivit regizorului, ridica intrebari despre pretul platit de Israel pentru pedepsirea atentatorilor palestinieni. Desi a recunoscut ca a avut ceva probleme cu comunitatea evreiasca pentru ca le-a acordat dreptul la replica palestinienilor, Spierlberg a mai adaugat ca filmul sau "nu ataca Israelul". Ang Lee, castigatorul Premiului Directors Guild si regizorul "Brokeback Mountain", o poveste controversata care a castigat Globul de Aur, s-a declarat multumit ca filmul sau nu a starnit proteste din partea liderilor religiosi.
Steven Spielberg este unul dintre regizorii care s-a exprimat in acest sens in cadrul mesei rotunde organizate de publicatia Newsweek, la care au participat jurnalisti ai revistei si alti regizori nominalizati la premiul Directors Guild: Bennett Miller,