In urmatoarea perioada, atit Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie (DMSSF) Braila, cit si celelalte directii din teritoriu vor primi sprijin francez pentru modernizarea sistemului de asistenta sociala. Acest lucru va fi posibil prin proiectul "Intarirea capacitatii administrative a Inspectiei Sociale", finantat de Uniunea Europeana, care are ca obiectiv principal dezvoltarea unui sistem de asistenta sociala eficient, bazat pe pricipiul egalitatii in tratamentul persoanelor si care, totodata, aduce un sistem de asistenta adaptat nevoilor reale ale tuturor grupurilor vulnerabile.
"Conventia de infratire institutionala franco-romana a fost initiata la cererea Romaniei, iar scopul acesteia este crearea si functionarea unei inspectii sociale care sa dispuna de un personal competent. Pe parcursul a 18 luni vor fi organizate cursuri de instruire zonale si ne vor indruma metodologic pentru dezvoltarea si cresterea calitatii serviciilor, conform standardelor. Intr-un sector aflat in plina reforma institutionala si in care au fost realizate progrese considerabile, rezultatul asteptat al acestei conventii va permite elaborarea de politici sociale eficiente, in vederea imbunatatirii calitatii prestatiilor sociale acordate categoriilor vulnerabile de populatie", a precizat Veronica Macri, director executiv al DMSSF Braila.
In urmatoarea perioada, atit Directia de Munca, Solidaritate Sociala si Familie (DMSSF) Braila, cit si celelalte directii din teritoriu vor primi sprijin francez pentru modernizarea sistemului de asistenta sociala. Acest lucru va fi posibil prin proiectul "Intarirea capacitatii administrative a Inspectiei Sociale", finantat de Uniunea Europeana, care are ca obiectiv principal dezvoltarea unui sistem de asistenta sociala eficient, bazat pe pricipiul egalitatii in tratamentul persoanelor si care, totodata, aduce un sistem de asistent