conducerea RADP Cluj ramane in continuare sa faca ce stie mai bine, se pare: sa taie frunza la caini.(Foto: )
Situatia creata in Capitala de numarul mare de caini vagabonzi si de faptul ca unul dintre acestia a muscat mortal un om de afaceri japonez, trebuie sa fie un semnal de alarma pentru autoritatile clujne.
Si in Cluj numarul cainilor vagabonzi, constituiti in adevarate haite, mai ales in cartierele marginase ale municipiului, devine o problema stringenta.
Situatia este confirmata de catre declaratiilor angajatilor din centrul de ecarisaj: numarul cainilor din oras este in continua crestere iar masurile din prezent nu mai fac fata situatiei. Cu toate acestea presedintele RADP, Marius Cataniciu sustine ca nu vor fi luate masuri de exceptie.
Marius Cataniciu, directorul Regiei Autonome a Domeniului Public (RADP) din Cluj, nu considera ca situatia grava in care a ajuns Bucurestiul datorita numarului mare de caini vagabonzi se poate reflecta si in Municipiul Cluj.
Acesta considera ca ultimele evenimente au generat o ‘‘isterie’‘ generala in tara, si este de parere ca problema cainilor vagabonzi in orasul Cluj nu este atat de grava.
Cataniciu a declarat ca lucreaza in continuare cu administratia publica locala si exista fonduri alocate pentru modernizarea chiar dublarea suprafetei pe care se desfasoara activitatile de ecarisaj.
Totusi, in pofida afirmatiilor sale optimiste, se pare insa ca problema cainilor vagabonzi nu este deloc atat de roza precum considera directorul RADP. Angajatii Centrului de ecarisaj sustin ca numarul cainilor este in continua crestere.
Vlad Curseu, inginer la acest centru ne-a declarat ca ‘‘zilnic prindem intre cinci si sapte caini dar numarul