Slabiciunea lui Lis
Oamenii au fost muscati de caini si inainte si dupa 1989, dar pentru ca n-a murit nimeni nu s-au inflamat spiritele. Abia cand a aflat Brigitte Bardot ca in Romania cainii sunt tratati cu cruzime s-au intalnit si autoritatile bucurestene cu dilema: ?Ce le facem??. Asa a ajuns primarul Viorel Lis, in 1996, pe prima pagina a ziarelor, alaturi de fosta frumusete a Occidentului. Capitala avea sute de mii de caini care se cereau castrati, iar conturile asociatiilor de protectie a animalelor au inceput sa se rotunjeasca gratie donatiilor externe.
Basescu ar fi reusit
Anul 2000 ne-a gasit cu un numar record de bucuresteni muscati de caini. Pentru ca, asa cum spunea chiar edilul Basescu, prin castrare nu li se scot dintii. Dupa un an de tergiversari in discutii inutile cu aceleasi asociatii de protectie, in frunte cu aceeasi diva, Bardot, Basescu s-a saturat. A omorat in perioada 2001-2002 aproape 90.000 de caini. Daca programul Basescu ar fi continuat, azi n-am mai scrie despre asta. Vointa politica a PSD a fost insa mai tare si, in 2003, problema cainilor a fost pasata la sectoare, unde a si murit. Chiar daca din 2004, teoretic, Capitala a primit din nou sarcina gestionarii fenomenului, nimeni nu si-a mai asumat raspunderea uciderii lui Grivei, pentru ca e mai profitabil ca el sa existe.
Videanu renunta la studenti si da sfaturi
Timp de doi ani, toata lumea a fost multumita: asociatiile au continuat sa traiasca pe spatele maidanezilor ?protejati?, primaria sa cheltuiasca bani chipurile pentru prinderea si sterilizarea patrupedelor, iar cainii, fericiti, si-au vazut mai departe de viata pe strazi. Dupa declaratiile nepamantene de ieri, pana si primarul Videanu a inteles ca primaria nu are inca o rezolvare a situatiei. Prin urmare, ne-a sfatuit sa ne pazim singuri gambele de coltii cu sau fara microcip ai maidanez