Comisia de Cercetare a Averilor de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a inceput verificarea modului in care Adrian Nastase si-a obtinut averea, in urma solicitarii adresate cu putin timp in urma procurorului sef al Departamentului National Anticoruptie, Daniel Morar.
Verificarile asupra averii familiei Nastase cuprind si mostenirea in valoare de un milion de euro, lasata de matusa Tamara.
Adrian Nastase solicitase procurorului general al Romaniei verificarea legalitatii mostenirii primite de la o matusa, cerere care a fost trimisa procurorilor anticoruptie care declansasera verificari privind casa detinuta de fostul premier in strada Zambaccian, iar acestia au trimis cererea la instanta suprema.
Cercetarile in cazul achizitiei terenului si a unei parti din acest imobil au fost extinse de catre procurorii anticoruptie si asupra mostenirii primite de familia acestuia, informa purtatorul de cuvant al DNA. Totodata, anchetatorii au avut in atentie si aspectele semnalate de presa, cunoscute generic sub numele "Afacerea Matusa".
La sfarsitul lunii august 2004, Alianta PNL-PD a sesizat PNA cerandu-i sa cerceteze legatura dintre achizitionarea de catre Adrian Nastase a unui teren al fostului deputat PDSR, Gabriel Bivolaru, si sustinerea pe care acesta a primit-o de la Nastase, in 1997, in timp ce era cercetat penal.
In ceea ce priveste bijuteriile lasate de matusa Tamara, ONPCSB a primit, in 1999, o sesizare, care insa nu a fost remisa Parchetului instantei supreme, acest fapt facand obiectul unei alte anchete declansate de procurori.
Adrian Nastase este al doilea demnitar care va fi verificat de Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa fostul ministru al Economiei, Dan Ioan Popescu.
Comisia de Cercetare a Averilor de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a inceput verificarea modului in care Adrian Nastase si-a obt