Municipiul Braila are, in sfirsit, un plan de dezvoltare economico-sociala, votat cu greu si dupa inca o serie de discutii in contradictoriu simbata, 4 februarie. Desi consilierii au avut si de aceasta data 4 zile in care sa vina cu imbunatatiri la plan, tot s-au mai gasit obiectii si propuneri de facut in cadrul sedintei extraordinare, in general pe aceleasi teme care au aprins spiritele si in sedinta precedenta. Astfel, consilierii PSD s-au aratat din nou nemultumiti de modul de intocmire a planului, consilierul Sorin Bosneag sustinind din nou ideea refacerii parteneriatului cu CJ in vederea reabilitarii patinoarului, precum si identificarea cit mai rapida a unor terenuri pe care sa se construiasca parcari supra si subterane si amenajarea celor existente. Mai mult, acesta a sugerat primarului sa se gindeasca acum si la reabilitarea termica a blocurilor, nu numai la fatadele acestora. Totodata, social-democratul a adus in discutie si stabilirea administratiei statiunii "Lacu Sarat", care trebuia, dupa spusele sale infiintata de acum 3 ani - in cadrul guvernarii PSD, de altfel - cind a aparut actul normativ privind declararea statiunii obiectiv de interes local. Bosneag nu a renuntat nici la ideea comisiilor intocmite din consilierii municipali si personal din cadrul Primariei, care sa analizeze fiecare obiectiv in parte si sa vada in ce masura s-a indeplinit.
Sanatatea mintala - un capitol controversat
Singurul consilier care a venit cu o propunere concreta pusa si pe hirtie, a fost democrata Mihaela Picu, care a imbunatatit planul cu un capitol privind tinerii si activitatile de tineret.
La rindul sau, consilierul PSD Alexandru Coada, desi a recunoscut ca cea mai mare parte din propunerile pe care le-a facut grupul de consilieri PSD se regaseste in noul plan, a avut inspirata idee sa ii atraga atentia primaru