Contraoferta PNL la propunerea PD de fuziune vine in oglinda: vrem, dar sub doctrina noastra. Asa cum Emil Boc a venit cu o oferta practic ultimativa de fuziune sub drapelul popular, tot asa au raspuns si liberalii. Care nu vor sub nici o forma sa renunte la doctrina si sa se inscrie in familia Partidului Popular European.
Primul semnal a venit din teritoriu, un numar de 16 filiale spunand "da" fuziunii, cu amendamentul ca noua formatiune "trebuie sa ramana fidela valorilor liberale". Mai mult, a anuntat secretarul general al partidului, Dan Motreanu, formatiunea rezultata va trebui si sa pastreze numele PNL in titulatura. "Punctele de vedere ale tuturor filialelor vor fi prezentate Delegatiei Permanente a PNL, care se va desfasura pe 24 februarie", a mai precizat Motreanu. Totusi, desi majoritatea filialelor nu s-a pronuntat inca, este greu de crezut ca ele vor da alt semnal, mai ales ca aceasta consultare a teritoriului este mai mult un alibi prin care centrul sa refuze varianta democrata de fuziune.
Quintus: Ne asigura loc la Bellu
Propunerea lui Boc a fost respinsa categoric si de o voce importanta a PNL, Mircea Ionescu Quintus. "Propunerea democratilor privind fuziunea este "socanta" si nici un liberal adevarat nu o poate accepta, a spus presedintele de onoare al PNL, dand glas opiniei unei majoritati din randul liberalilor.
"Ni se propune sa ne desfiintam, asigurandu-ni-se in schimb un loc confortabil la Cimitirul Bellu sau undeva in mansarda din casa popularilor, cu care nu avem nimic in comun", a declarat Ionescu Quintus.
El s-a aratat convins ca fuziunea cu democratii nu va avea loc pentru ca actuala conducere a PNL nu va accepta sa devina "groparul" propriei formatiuni politice.
De asemenea, deputatul PNL de Cluj, Horea Uioreanu, a pus pe tapet si varianta esecului fuziunii. "Trebuie sa rezolvam problema doc