Florin Ciucas(Foto: )
Presedintele Traian Basescu a declarat, saptamana trecuta, ca trusturile de presa se bat intre ele pentru ca in spatele lor se afla grupuri de interese de tip mafiot, care le utilizeaza in batalia de discreditare a adversarului de piata sau a institutiilor statului.
Are tot timpul si mijloacele ca sa-si demonstreze afirmatiile, sa dea nume si sa prezinte fapte concrete. Ele ii sunt cerute acum de institutiile de presa care se stiu nepatate, precum si de societatea civila. Oricum, vor ramane multe alte intrebari.
Dar daca sunt si redactori sau reporteri care-si fac propriile jocuri mizere, fara stiinta patronului? Cum sa-i numesti pe jurnalistii care scriu la comanda? Dar pe cei care sacrifica subiecte de interes public, le abandoneaza si trec de partea intereselor cu adevarat mafiote?
Cum pot fi catalogati ziaristii care-si divulga sursele, cata credibilitate si autoritate morala mai au acestia? Dar daca institutiile statului sunt subminate din interior, mult mai eficient, chiar de salariatii bugetari?
La patru ani de la debutul prigoanei la care am fost supus de "regimul Nastase-PSD", ca procuror ce a periclitat grupuri de interese de tip mafiot protejate de functionari si structuri ale statului, descopar tot mai multe fatete si dovezi ale ticalosiei umane.
Scenariul era ca, intr-o prima faza, sa ma discrediteze, dupa care sa-mi fabrice un dosar penal. Prostia si siguranta executantilor, cand au crezut ca niciodata nu le voi putea demonta si proba actiunile nelegale, au fost pricipalele mele atuuri in fata sistemului coplesitor.
Unora - indivizi marunti - m-am limitat sa le arat, ulterior, intre patru ochi, ca stiu ce au facut si de ce teapa sunt. Pe altii, impostori cu pretentii si galoane, trebuie sa-