Asociatia Romana a Bancilor va trimite o scrisoare catre Banca Nationala a Romaniei, in care solicita majorarea pragului de indatorare al unei familii de la 35 la 50 la suta din venituri. Asociatia Romana a Bancilor a luat in dezbatere si a propus Bancii Nationale majorarea procentului de indatorare al unei familii. Astfel, un client se poate expune cu mai mult de 35 la suta din venitul net, atunci cand este vorba de un credit in lei deoarece la acest tip de credit clientul nu se expune la riscul valutar, a explicat presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Gratian Ghetea. La 1 ianuarie 2007, cand teoretic suntem in Uniunea Europeana, am putea sa mergem pana la Ruse si sa luam un credit sau am putea sa mergem pana la Debrecen sau pana la Budapesta, bancile romanesti fiind intr-o totala competitie neloiala, in acel moment, a adaugat presedintele ARB.
"Acolo, bancile cu care noi suntem in concurenta n-au rezerva minima obligatorie de 35 la suta, n-au restrictie privind creditele, nu au plati pe care le avem noi la fondul de garantare a depozitelor si toate lucrurile acestea. Deci, costul fondurilor lor este mult redus si atunci isi permit sa dea si cu dobanda mult mai mica", a explicat Ghetea.
Asociatia Romana a Bancilor va trimite o scrisoare catre Banca Nationala a Romaniei, in care solicita majorarea pragului de indatorare al unei familii de la 35 la 50 la suta din venituri. Asociatia Romana a Bancilor a luat in dezbatere si a propus Bancii Nationale majorarea procentului de indatorare al unei familii. Astfel, un client se poate expune cu mai mult de 35 la suta din venitul net, atunci cand este vorba de un credit in lei deoarece la acest tip de credit clientul nu se expune la riscul valutar, a explicat presedintele Asociatiei Romane a Bancilor, Radu Gratian Ghetea. La 1 ianuarie 2007, cand teoretic suntem in Uniunea Europeana, am putea sa mergem p