Masurile luate de autoritati pentru imputinarea cainilor fara stapan din Capitala ar putea da roade abia peste cateva luni, insa pana atunci numarul persoanelor muscate de maidanezi a ramas acelasi - intre 30 si 50 de cazuri pe zi, sustin medicii. In week-endul trecut, la Centrul antirabic al Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals" din Bucuresti au venit aproape 200 de persoane, unele fiind cazuri noi, altele in tratament, a declarat pentru Mediafax Mariana Mardarescu, sef de sectie la spitalul bucurestean.
Una dintre explicatii pentru aceasta situatie este ca prinderea animalelor a fost suspendata temporar din cauza lipsei posibilitatilor de cazare, avand in vedere ca cele doua baze ale municipalitatii sunt ocupate la capacitate maxima, a declarat ieri Simona Panaitescu, directorul Administratiei pentru Supravegherea Animalelor (ASA). "Cele doua baze - Theodor Pallady si Chiajna - sunt la capacitate maxima. La Pallady avem peste 350 de caini, iar la Chiajna cam 450 spre 500 de caini. Capacitatea mica de cazare nu ne permite sa mai strangem caini, motiv pentru care activitatea este suspendata temporar", a afirmat Panaitescu.
Directorul ASA a precizat ca, avand in vedere prevederile actualei legislatii, municipalitatea este obligata sa tina cainii in adaposturi timp de 14 zile. "In ultima saptamana am adunat peste 500 de caini. Cu cei care se aflau deja in baza, inainte de incident (moartea cetateanului japonez - n.n.), avem aproape o mie de caini. Dintre acestia, 218 au fost eutanasiati, iar 73 incredintati spre adoptie. Restul de caini e tinut in baza, potrivit legislatiei, timp de 14 zile", a mai spus Panaitescu.
Suspectul de moartea japonezului, cerut de "Cutu-Cutu"
Cainele suspectat de uciderea cetateanului japonez a fost revendicat in instanta de fundatia "Cutu-Cutu", care ar dori sa adopte animalul dupa finalizarea an