Procurorii Serviciului Teritorial al Departamentului National Anticoruptie Suceava au demarat ancheta "in rem" in cazul trecerii abuzive a unor terenuri situate la marginea municipiului din proprietatea statului in cea privata, ne-au informat surse judiciare, precizand ca, ieri, s-a trecut la audierea tuturor persoanelor aflate in acest moment in proprietatea acestor suprafete.
Dosarul, aflat in faza actelor premergatoare inceperii urmaririi penale, vizeaza fosta conducere a Oficiului Judetean de Cadastru, Geodezie si Cartografie Suceava, precum si cea a Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala din municipiu, asupra carora planeaza suspiciunea de savarsire a unor fapte de coruptie si fals in inscrisuri.
De ieri, procurorii anticoruptie au inceput audierea tuturor persoanelor aflate in posesia parcelelor, in suprafata totala de 86,93 hectare, situate la iesirea din Suceava spre Falticeni. Acestea le vor povesti anchetatorilor cum au intrat in posesia suprafetelor cu pricina, urmand sa se stabileasca ulterior cum au fost preluate aceste parcele de catre detinatorii initiali.
In anul 2002, Prefectura Suceava a emis o ordonanta care a stat la baza Hotararii de Guvern nr. 121, prin care respectiva suprafata a fost trecuta din domeniul public in domeniul privat al statului, ulterior fiind parcelata si distribuita solicitantilor.
Celor patru persoane, una de la Prefectura, una de la Directia Agricola si doua de la Oficiul de Cadastru si Geodezie, li s-ar putea imputa promovarea acestei hotarari de Guvern, prin care terenul a fost introdus intr-un sir de tranzactii imobiliare benefice pentru ei si pentru apropiati ai acestora.
Prejudiciu de peste 200.000 de euro
Ancheta in cazul terenului, despre care se spune ca ar fi fost donat municipiului Suceava la inceputul secolului XX de catre printul Sturdza, a fost demarata