Gogoşi cu nucăCompoziţie: 150 g nucă măcinată, 300 g făină, 200 g zahăr, mirodenii, coajă de lămâie rasă, rom, vanilie (câte o linguriţă), 100 g margarină sau ulei de măsline, 150 g Gogoşi cu nucă
Compoziţie: 150 g nucă măcinată, 300 g făină, 200 g zahăr, mirodenii, coajă de lămâie rasă, rom, vanilie (câte o linguriţă), 100 g margarină sau ulei de măsline, 150 g lapte sau apă caldă, praf de copt (o linguriţă).
Preparare: Pregătim un aluat din aceste ingrediente. După ce-l frământăm bine (cel puţin 15 minute), vom întinde foaia care trebuie să aibă grosimea de 1 cm. Apoi o tăiem cu formele de prăjituri. Gogoşile se prăjesc în ulei, la foc potrivit. Le pudrăm cu zahăr, putem combina zahărul cu nucă de cocos.
Vin cu vitamina C
Compoziţie: rădăcină de hrean - 50 g, frunze de hrean - 50 g, stafide - 50 g, coji de mere - 100 g, miere - 100 g, 1 l vin alb.
Preparare: Se amestecă aceste ingrediente (hreanul trebuie ras) şi se lasă la macerat 10 zile. Se strecoară şi se toarnă în sticle de 250 g, pe care le închidem ermetic. Se consumă 50 g pe zi. În cazurile grave, doza poate fi de 100 g.