(Foto: Monitorul de Cluj)
Programe europene, derulate in conditii medievale. Numerosi clujeni se pling in ultima vreme de conditiile vitrege in care se deruleaza serviciile de consultanta si intocmire de proiecte pentru Programul „Fermierul".
Un coridor insalubru, incropit intr-o curte, pereti acoperiti de mucegai, grupuri sanitare igrasioase si birouri aglomerate ii asteapta pe cei veniti din toate colturile judetului sa cerceteze posibilitatile de a accesa programul considerat „singura sansa de a rezista pe viitor in agricultura europeana".
La rindul lor, reprezentantii institutiei-gazda se pling ca se afla „in postura de tolerati" intr-o cladire retrocedata deja de multi ani, fara posibilitati de investitii in renovare sau de schimbare a locatiei intr-un viitor apropiat.
Spatii de asteptare insalubre
„Venim din toate colturile judetului pentru Programul «Fermierul». Unii venim cu trenul de dimineata, nu stim exact cum sta treaba pe aici, si ne pomenim la cozi infernale, pe coridoare friguroase, unul dintre locurile de asteptare fiind chiar afara, intr-o curte, noroc ca ne lasa sa mai stam prin birouri, sint amabili functionarii, insa si stresati, ca abia fac fata solicitarilor...", se plinge un clujean solicitant al acestui program, de profesie inginer agronom.
O parte dintre birourile in care se desfasoara consultanta si intocmirea proiectelor ce urmeaza a fi depuse pentru Programul „Fermierul" se afla la parterul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Cluj.
Oamenii intra si vad un coridor prelung, ingust, friguros, cu pereti scorojiti, urme de igrasie si toalete cu grupuri sanitare fie incuiate, fie cu echipamente sanitare stravechi si uzate.
Ace