Ministerul Educatiei a pus in discutie publica proiectul de lege a bibliotecilor, in care cea mai importanta schimbare este faptul ca bibliotecile scolare vor primi bani pentru achizitii de la buget, intr-un capitol separat, in cuantum de minim 10% din bugetul alocat institutiei scolare respective. Astfel, bibliotecarii vor fi obligati sa-si dezvolte colectiile din productia editoriala curenta, cum era pina acum, dar si din cea retrospectiva. Mai mult, aceeasi lege prevede faptul ca din veniturile extrabugetare ale institutiilor scolare vor putea fi utilizate direct pentru achizitia de carte, fara a fi redirectionate catre autoritatea tutelara.
Aceste proiect a fost foarte bine primit de directorii scolilor. Cei mai multi isi dau seama cit de importanta este biblioteca si ce ar insemna sa se achizitioneze carte mai multa si de mai buna calitate.
La Grupul Scolar "Nenitescu", in biblioteca exista 20.000 de volume, insa directorul, prof. ing. Mircea Manu, recunoaste ca in ultimul timp achizitiile de carte au avut de suferit. "De cele mai multe ori, manualele pe care le cumpara elevii le comandam prin scoala, iar editurile ofera bonusuri care ramin la biblioteca. La biblioteca avem un calculator, expozitii de carte. Elevii frecventeaza biblioteca si pentru proiecte, lucrari, pentru ca avem peste 1.000 de volume de carte tehnica. Daca primaria ar fi obligata de lege sa ne dea bani pentru achizitia de carte ar fi foarte bine, am putea cumpara volume bune, de calitate, pentru ca in ultimul timp am mai cumparat si volume care nu sint de cea mai buna calitate, dar nu am avut cum sa selectam oferta", a spus prof. Mircea Manu.
Una dintre cele mai bine dotate biblioteci, alaturi de cele de la colegiile "Murgoci" si "Balcescu" este cea de la Liceul "Iorga". Este singura unitate care are deja 20 de carti in format electronic, CD-uri deosebit de so