Odata cu racirea vremii si inregistrarea unor temperaturi extrem de scazute, brailenii se pling, printre altele, si de aspectul dezolant din pietele municipiului. Vinzatorii ii poti numara pe degete, marfa este de proasta calitate, putina si inghetata. In pietele aproape pustii nici organismele abilitate in control nu prea isi mai gasesc obiectul muncii, asa ca putinii comercianti aflati in spatele tarabelor, spun brailenii care ne-au sunat in numar mare in ultimele zile, isi cam fac de cap. Primul lucru aflat pe lista reclamatiilor este furtul la cintar.
Nemultumit ca a fost astfel inselat, un brailean a incercat sa reclame furtul la Politia Pietelor, numai ca a spus el "am aflat cu stupoare ca aceasta nu mai exista".
Aceeasi Marie, cu alta palarie
In luna martie 2004, printr-o Hotarire de Guvern, a luat fiinta Politia Pietelor, cu principal obiect de activitate, asigurarea ordinii si disciplinei comerciale in pietele agroalimentare. La vremea respectiva, cotidianul nostru a salutat initiativa legislativa, mai ales ca actul normativ a intrat in vigoare intr-o perioada in care "Obiectiv" derula o campanie de presa menita a demasca neregulile si ilegalitatile din pietele brailene. Lansata oficial cu mare vilva, Politia Pietelor a dat sperante cumparatorilor ca, in sfirsit, va fi ordine in aceste zone comerciale iar aprovizionarea de la sfirsit de saptamina nu va mai fi un calvar. Sperau oamenii ca nu vor mai fi inselati, nici la calitate nici la cantitate, nu vor mai fi buzunariti, vor avea parte de respect si un comert civilizat. In piete insa, prezenta politistilor special detasati nu prea s-a simtit, iar lucrurile s-au derulat exact ca inainte. Lipsa unor rezultate concrete si vizibile nu a fost remarcata doar la Braila, drept pentru care, dupa numai un an de la infiintare, Politia Pietelor a fost desfiintata