Combaterea traficului si consumului de droguri stradal intampina dificultati din cauza procurorilor. Aceasta este concluzia prezentata, ieri, de seful Politiei Capitalei, chestorul Marian Tutilescu, la sediul Inspectoratului General al Politiei Romane, care s-a plans ca sunt foarte putini magistrati care actioneaza impreuna cu ofiterii antidrog.
Incepand cu 15 februarie a.c., in Bucuresti va functiona o noua structura specializata in acest domeniu. Serviciul de Combatere a Traficului si Consumului de Droguri va coordona activitatea birourilor existente la nivelul fiecarui sector de Politie. Chestorul Tutilescu a mentionat ca in combaterea acestui fenomen, politistii lucreaza cu procurori specializati din Biroul de Combatere a Crimei Organizate si Terorismului si cu cei ai serviciului de pe langa Parchetul Tribunalului Bucuresti. ''Din pacate, eficienta actiunilor noastre este, uneori, afectata din cauza numarului redus de procurori, doar 5, in timp ce numarul ofiterilor antidrog se situeaza la 70", a spus Tutilescu. Acesta a subliniat faptul ca se pierd momente operative si nu pot fi realizate nici macar actiunile zilnice in sectoarele Capitalei. Mai mult, volumul activitatilor politistilor va creste o data cu intrarea in functiune a serviciului specializat, ceea ce va genera ''probleme suplimentare'' in relatia cu Parchetul. ''Am facut deja informari la conducerea Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie pentru rezolvarea acestei probleme.
Exista doua posibilitati: suplimentarea numarului de procurori sau modificarea legii, aceste infractiuni sa fie date Parchetelor de sector sau cel mult Parchetului Tribunalului Bucuresti'', a adaugat Tutilescu. La randul sau, comisarul-sef Sorin Oprea, seful Directiei Antidrog din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, a precizat ca numarul redus de procurori este "o problema generala", iar compete