7 femei pe cap de barbat(Foto: Lugojpress)
Sfantul Valentin, Cupidonul importat de la americani, a fost adoptat cu multa bucurie si la noi, iar cei care s-au impotrivit acestui mod de a sarbatori iubirea si ziua indragostitilor au trecut total neobservati. De cand se sarbatoreste aceasta zi, dedicata exclusiv iubirii, s-au ingropat securile razboiului si intreaga suflare participa parca la un preludiu al unei paci universale.
Daca in fiecare zi ar fi un Sfant Valentin, pamantenii ar fi straini de vrajba si ura si ar trai intr-un rai construit chiar de ei.
7 femei pe cap de barbat
Prin anii ’60-’70, pe buna dreptate, Lugojul era numit orasul celor sapte femei pe cap de barbat. Numarul femeilor din orasul de pe Timis era cu mult mai mare decat al bietilor barbati. In fiecare duminica dupa-amiaza, de la Ceasul electric pana la Gara CFR, era un sarpe continuu de femei tinere si singure.
Balurile de altadata erau pline ochi de tinere care dansau una cu alta, in lipsa de barbati. Ulterior, construindu-se IURT-ul, situatia s-a mai echilibrat oarecum, reducandu-se numarul femeilor destul de mult, ajungand pana la chiar 2 – 3 femei pe cap de lugojean.
O noua era pentru femei
La inceput de mileniu trei, lucrurile insa s-au schimbat. Femeia nu mai iese la agatat prin parcurile orasului, ea sta comoda acasa, in fata computerului, isi trimite fotografiile pe internet si asteapta ca un Fat Frumos si Bogat sa le cada din ceruri, adica sa raspunde ofertei lor de iubire transmisa prin reteaua de Internet.
De multe ori, insa, aceasta modalitate de negociere virtuala se transforma in boala. Realitatea este deformata, iar sentimentele de iubire se bazeaza doar pe auzit si vazut, mangaierea fiind exclu