Biserica de pe strada Scolilor, veche de un secol si jumatate, si-a sarbatorit, ieri, cel de-al doilea hram. Sute de credinciosi au participat la slujba de Utrenie si la Sfinta Liturghie de hram, oficiate de preotul paroh Traian Mazare, rugindu-se pentru sanatate si pentru ajutor de la Dumnezeu. Dupa obicei, femeile credincioase au adus uriasa coliva cu chipul Sfintului Mare Mucenic Haralambie, ca sa guste toti enoriasii din ea, iar slujitorul Altarului le-a vorbit celor prezenti despre viata si minunile patronului spiritual al sfintului lacas. Totodata, au fost binecuvintate ofrandele aduse inaintea Domnului.
Biserica de pe strada Scolilor isi serbeaza ziua in fiecare an, pe 21 mai, in marele praznic al Sfintilor Imparati Constantin si Elena. Cel de-al doilea hram este cel al Sf. M. M. Haralambie. Sfintul lacas pastreaza cu sfintenie o parte din moastele mucenicului executat prin decapitare, din ordinul guvernatorului Luchian, in cetatea Magnezia din Asia, la inceputul sec. III d. H. Biserica "Sf. Imparati Constantin si Elena" a fost ctitorita pe data de 3 mai 1857 si sfintita sase ani mai tirziu, de Episcopul Dionisie Romano al Buzaului. Afara de comitetul insarcinat cu ridicarea edificiului - din care faceau parte cetateni de frunte ai urbei: Gheorghe Geavide, Mihalache Marghiloman, Hagi Hristu Ceaparu, Pitaru Mihalache etc. - la definitivarea proiectului au pus umarul membrii Corporatiilor (breslelor) Gradinarilor, Croitorilor, Casapilor (Macelarilor), Precupetilor si Hamalilor (Docherilor) din Braila.
Biserica de pe strada Scolilor, veche de un secol si jumatate, si-a sarbatorit, ieri, cel de-al doilea hram. Sute de credinciosi au participat la slujba de Utrenie si la Sfinta Liturghie de hram, oficiate de preotul paroh Traian Mazare, rugindu-se pentru sanatate si pentru ajutor de la Dumnezeu. Dupa obicei, femeile credincioase au adus uriasa coli