Respingerea ordonantei pare sa fie ultima halta pe drumul descendent par-curs de Parchetul Antico-ruptie. Marele dosar "Flo-ta", in care actualul pre-sedinte si doi ministri au fost cercetati, este azi in acelasi stadiu ca acum sapte ani. Dosarul de mita impo-triva presedintelui Camerei Deputatilor intra in dome-niul anecdotei prin cercetarea provenientei giurgiuve-lelor de la Cornu. Puciul din Senat impotriva DNA, insti-tutie din subordinea ministrului Macovei, a infierbantat clasa politica. PNA versus DNA, un scandal de proportii generat pe scena politica si care cutremura justitia. Marul discordiei: dosarele parlamentarilor suspectati de coruptie. Eficacitatea ofensivei anticoruptie are de suferit.
Dincolo de problema care acum infierbanta spiritele se afla insa o alta, de fond, si care, din pacate, subsista indiferent sub ce palarie au fost anchetati senatorii, deputatii ori ministrii. Ea se numeste eficienta. Ce au facut PNA si DNA pentru descoperirea si tragerea la raspundere a "rechinilor" corupti? De la Flota la cercevele... inca asteptam rezultatele.
PNA. A fost deseori considerat un "parchet politic", fiind acuzat ca actioneaza la comanda, aproape de fiecare data cand procurorii anticoruptie aveau tentative de a "intinde plasa" unor "rechini". Instrumentarea "dosarului Flota" i-a adus PNA-ului cele mai multe acuzatii. Anchetand modul in care au fost vandute 16 nave din flota maritima, procurorii DNA au deferit justitiei 80 de persoane, printre care Traian Basescu si alti doi fosti ministri ai Transporturilor. Traian Basescu a declarat mereu ca este o victima politica a unui "stat ticalosit". Supermediatizat, dosarul n-a apucat sa fie judecat la instanta suprema, pentru ca, din pricina unor vicii procedurale, s-a reintors la Parchet. In prezent el se afla la DNA, in "analiza".
DNA. Ca si predecesorul sau, DNA este si el acuzat ca instr