Razboiul cel mare in industria telefoniei mobile se da pe cele cateva milioane de romani care nu folosesc inca un celular. Situatia sta cam asa: Orange a ajuns la 7 milioane de clienti, iar Connex Vodafone vrea, anul acesta, sa redevina liderul pietei in privinta veniturilor si a profitabilitatii.
Pe de alta parte, Cosmote intentioneaza sa intre pe profit, un nou operator de telefonie mobila urmeaza sa cumpere cea de-a patra licenta 3G scoasa la vanzare de MCTI, iar autoritatile spera sa vada, pana la finalul anului, un operator mobil virtual (care de fapt revinde minute in reteaua unui operator deja existent).
Telefonia 3G incepe sa devina un succes, Connex Vodafone raportand peste 100.000 de clienti in mai putin de un an, in timp ce Orange se pregateste sa lanseze propriul serviciu cat de curand. Oficialii Cosmote au declarat ca nici nu se pune problema sa nu lanseze telefonie de generatia a treia pana la finalul anului.
Cresteri peste asteptari
"Numarul total de clienti ai Connex Vodafone la finalul lui 2005 a fost de 6,13 milioane, cu alte cuvinte, o crestere de 25%", a declarat, pentru SFin, Liliana Solomon, director executiv (CEO) al operatorului de telefonie mobila care face parte din cea mai mare companie de profil din lume.
„Rata de penetrare a telefoniei mobile va continua sa creasca intr-un ritm apropiat de cel de anul trecut", a estimat ea. Anul acesta, apartenenta la grupul Vodafone va atrage si mai multi clienti spre Connex. „Performantele din trimestrul incheiat la 31 decembrie 2005 demonstreaza ca romanii au raspuns pozitiv la forta mesajelor combinate ale Connex si Vodafone", a spus Liliana Solomon.
Operatorul a reusit sa creasca numarul de abonati, iar indicele venitului mediu pe utilizator a crescut in premiera. Mai mult, Connex a inregistrat, pe trimestrul patru al 2005, cea mai mare