Sufleu "clasic" de cartofi.
Ingrediente (pentru 2 persoane): 300 g cartofi (nesfaramiciosi), 300 g tulpina de praz, 60 g sunca de Praga, 200 ml zeama concentrata de legume (sau carne), 1 lingurita chimen, 2 linguri cascaval ras.
Mod de preparare:
Se fierb cartofii, se curata de coaja, se taie felii subtiri, se aseaza intr-o forma de budinca si se presara cu sare si piper.
Peste cartofi se pune un strat de praz curatat si taiat rondele si de fasii de sunca de Praga.
Se toarna deasupra zeama concentrata de legume (Knorr+apa), se presara chimenul si cascavalul ras si se dau 15 minute la cuptorul incins.
Budinca de cartofi cu conopida
Ingrediente (pentru 2 persoane): 300 g cartofi, 300 g conopida, 2 galbenusuri, 2 lingurite ulei, 2 lingurite praf de curry, 200 ml zeama concentrata de legume (sau carne), 2 linguri pesmet, sare, piper.
Mod de preparare:
Se fierb cartofii, se curata de coaja, se taie felii si se pun intr-o forma termorezistenta, impreuna cu conopida rupta bucatele si fiarta in aburi. Se sareaza si se pipereaza.
Se freaca bine galbenusurile cu uleiul si cu praful de curry, se adauga zeama concentrata de legume (Knorr+apa) si se toarna peste cartofi si conopida. Se presara deasupra pesmetul si se tin circa 15 minute in cuptorul incins, sa se rumeneasca.
Cartofi gratinati
Ingrediente (pentru 2 persoane): 300 g cartofi, 2 cepe mici, 2 linguri capere, sare, piper, 2 pahare iaurt (crema), 2 lingurite amidon, 2 galbenusuri, 1/2 lingurita boia dulce.
Mod de preparare:
Se fierb cartofii, se curata de coaja, se taie felii si se amesteca cu ceapa curatata si tocata marunt si cu caperele. Se sareaza, se pipereaza si se pun intr-o forma rezistenta la foc.
Se pun intr-o craticioara iaurtul impreuna cu amidonul, se lasa sa se incalzeasca putin, se incorporeaza galbe