(Foto: )
Clujul devine fief-ul parcurilor industriale. Dupa cele doua parcuri initiate de administratia judeteana, dupa cele doua parcuri industriale private in curs de constituire la Dej si Sinnicoara, administratia locala din Cluj – Napoca vrea si ea parc industrial.
In acest fel, judetul va avea cinci astfel de parcuri, cel mai mare numar de astfel de suprafete intr-un singur judet, cu exceptia judetului Ilfov. Proiectul primarului Emil Boc, de a constitui un parc industrial al administratiei locale, este deocamdata in stadiul de idee.
Purtatorul de cuvant al primariei, Raimonda Boian, sustine ca deocamdata nu au fost identificate terenuri pentru constituirea parcului, si ca oricum acestea nu vor fi facute publice "pentru a nu incuraja specula imobiliara".
"Se pare ca exista o cerere foarte mare" pentru parcele in parcuri industriale, a fost de parere Boian, idee subliniata si de primarul Emil Boc. Primarul sustine pe de o parte ca nu a identificat inca terenuri pentru parc, dar pe de alta ca nu poate divulga pozitia terenurilor pentru a nu crea "dezechilibre".
Alte patru localitati clujene, este vorba de Aghiresu, Campia Turzii, Huedin si Turda au identificat suprafete care pot constitui parcuri industriale, releva documente ale Ministerului Administratiei si Internelor.
Restul judetelor din tara nu au primit inca aprobari de la MAI pentru astfel de suprafete decat intr-un numar mult mai redus. Astfel, in regiunea de dezvoltare Nord-Vest a fost aprobat de MAI un singur astfel de proiect, cel din localitatea Jibou (Salaj). Alte trei parcuri, dintre care unul la Cluj, au fost constituite cu finantare PHARE.
In afara de cele doua parcuri industriale infiintate de Consiliul Judetean si de proiectul lui Boc, in Cluj a fo