Clujenii din cartierul Mărăşti au observat, în aceste zile, apariţia unei noi biserici în zona gropii cu pavilionul expoziţional, de pe Bd. Aurel Vlaicu, alături de alte două aşezăminte de Clujenii din cartierul Mărăşti au observat, în aceste zile, apariţia unei noi biserici în zona gropii cu pavilionul expoziţional, de pe Bd. Aurel Vlaicu, alături de alte două aşezăminte de cult, finalizate sau în construcţie. Ei au primit asigurări din partea constructorilor că este doar o expunere temporară la Ambient Construct, manifestarea anuală dedicată materialelor de construcţii, organizată de Expo Transilvania.
În premieră pentru România, la o expoziţie de materiale de construcţii, va fi prezentată şi o biserică, în spaţiul exterior manifestării. Este vorba despre o biserică din lemn, adusă de la o firmă din Maramureş, destinată unui beneficiar din Chişinău. Potrivit patronului firmei Rustic, Cornel Cuşner, activitatea de construcţie a bisericilor a început după câştigarea unui concurs pentru ridicarea unei biserici, pentru comunitatea românilor din Geneva, în urmă cu zece ani. Până atunci, fiu de meşter popular, se ocupa, împreună cu tatăl său, de renovarea de biserici din lemn. După prima realizare, au continuat construcţia de biserici din lemn, reuşind până astăzi să ridice 20 de noi biserici şi să renoveze alte 20, în ţară şi străinătate - Elveţia, Franţa, Germania, Austria, Belgia.
Angajaţii sunt fidelizaţi
Bisericile se ridică după proiectul unui arhitect, specializat în reabilitatea monumentelor istorice, la comandă, de dimensiuni mai mici sau mai mari, în funcţie de dorinţa clienţilor. O biserică medie, similară cu cea care va lua drumul Moldovei, necesită circa trei săptămâni de muncă în atelierul firmei şi alte două săptămâni pentru asamblare la locul final. Acest exemplar aduce firmei încasări de circa 45 mii de euro. Secretul stabilităţii cole