Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a hotarat joi, 9 februarie, sa retraga autorizatiile de functionare unui numar de 14 brokeri de asigurare. In urma analizarii documentatiei prezentate de directiile competente, Consiliul a decis retragerea autorizatiilor pentru neconformarea prevederilor legale in vigoare cu privire la detinerea unui capital social varsat de minimum 25.000 RON (25.000.000 ROL), informeaza CSA.
Decizia Consiliului a inclus societatile de brokeraj: Forum Asigurari SRL, Domico Asig SRL, GFA International Insurance Broker SRL, Quantum Risk Control SRL, National Brokers Company - NBC SRL, toate cu sediul in Bucuresti, D & G Broker Asigurari SRL, din Cluj-Napoca, Insurance Brittania Consulting SRL, din Bucuresti, Roasig Broker SA, din Galati, Efocon SRL, cu sediul in Sanmartin, judetul Bihor, Universal Broker Asigurari SRL, cu sediul in Focsani, Lider Asig SRL, din Cluj-Napoca, Oltinvest Asigurari, din judetul Dolj, Cluj Insurance Brokers SRL, din Cluj-Napoca, Grand Broker de Asigurari SRL, din Bucuresti.
Asiguratii pot denunta asigurarea obligatorie RCA printr-o avizare scrisa transmisa asiguratorului RCA la care sunt asigurati, cu cel putin 30 de zile inainte de expirarea perioadei de asigurare mentionate in documentele de asigurare. Dovada denuntarii asigurarii RCA revine asiguratului, se mentioneaza in comunicatul transmis de CSA.
Inainte de incheierea unui contract de asigurare, asiguratorul RCA are obligatia sa verifice in baza unica de date (http://cedam.csa-isc.ro/) situatia autovehiculului pentru care se doreste sa se incheie asigurarea obligatorie RCA. In cazul in care pentru autovehiculul respectiv exista deja o asigurare obligatorie RCA incheiata cu un alt asigurator, noul asigurator RCA va cere proprietarului sa faca dovada denuntarii contractului de asigurare existent.
Este interzis asiguratorilor