Cei care vor sa scape de aglomeratie si de galagie atunci cand merg la schi trebuie sa aleaga Sovata. Partia prezinta totusi destule portiuni cu gheata in partea de jos. Cei care vor sa scape de aglomeratie si de galagie atunci cand merg la schi trebuie sa aleaga Sovata. Partia prezinta totusi destule portiuni cu gheata in partea de jos.
Pe langa avantajele lacului sarat, Sovata mai beneficiaza si de o partie de schi. Ca sa ajungi la ea trebuie sa strabati toata localitatea si sa mergi pe un drum de munte inca sapte kilometri.
PUSTIU. Chiar daca te apropii de o pista de schi, agitatia nu se simte deloc. Masinile trec destul de rar, iar afara e o liniste ce te face sa te intrebi daca nu cumva te-ai ratacit. In alte zone, agitatia se simte cu cativa kilometri inainte sa ajungi la partie. Aici, nimic! Dupa un timp, printre copaci si creste de munti se desface un culoar. Acolo este si partia Alunis. Are si parcare, la vreo 100 de metri, dar nu este plina nici macar in week-end.
PRUDENT. La baza pistei este statia de transport pe cablu. Pana acolo trebuie sa te feresti de "paltonarii" care se dau cu punga. Fiecare urcare iti scoate din buzunar 5 RON, iar telescaunul are un singur loc, la fel ca la Mogosa. Panta este destul de abrupta, denivelarile facute de cei care se dau cu snowboard-ul nu lipsesc, dar se poate cobori. Vreo 800 de metri o tii numai in "Cristiane".
STOP. Nu e bine sa prinzi prea mare viteza, pentru ca pe ultima bucata partia se ingusteaza, iar gheata si pietrele nu lipsesc. Noroc ca nu e prea multa lume, iar cei care vin la Sovata chiar stiu sa schieze. In alte zone, intr-o zi de week-end, ai fi asteptat la telescaun cate 20 de minute. Aici nu stai mai mult de 3 minute, timp in care observi ca cei care schiaza nu poarta deloc echipament vechi, ba din contra. Dupa ce ai facut trei-patru coborari, te poti satura si vrei sa inc