Exista multe teorii despre cresterea masiva, de 46%, a actiunilor BRD de la inceputul anului: intrarea unor fonduri straine, anticiparea unor rezultate financiare exceptionale, interesul brusc al investitorilor. Oricare ar fi motivul sau motivele reale ale acestei cresteri, ea a fost prea mare si prea rapida pentru a nu avertiza asupra unor retrageri de la acest nivel. Cu ajutorul analizei tehnice, sa privim evolutia recenta a BRD (apropo: o asemenea crestere anormala ar trebui exp
Exista multe teorii despre cresterea masiva, de 46%, a actiunilor BRD de la inceputul anului: intrarea unor fonduri straine, anticiparea unor rezultate financiare exceptionale, interesul brusc al investitorilor. Oricare ar fi motivul sau motivele reale ale acestei cresteri, ea a fost prea mare si prea rapida pentru a nu avertiza asupra unor retrageri de la acest nivel. Cu ajutorul analizei tehnice, sa privim evolutia recenta a BRD (apropo: o asemenea crestere anormala ar trebui explicata fie de conducerea BRD, fie de cea a CNVM sau a Bursei de Valori).
Graficul alaturat contine pretul si volumul, elemente primare pentru analiza oricarei actiuni. Din august, BRD a evoluat in cadrul unor paliere (consolidari) succesive, pe baza lipsei de atractie pentru micii investitori si traderi, cauzata de perceptia unui pret “ridicat” pentru piata romaneasca. Incepand cu B, evolutia a devenit aproape verticala si, din aceasta cauza, se astepta o scadere pe masura. Cresterea de ieri, 7.2.06, a avut loc cu un “gap” (spatiu liber intre un low curent si un high al zilei precedente) care, dupa pozitia lui si volumul zilei, se poate considera ca un gap de extenuare (“exhaustion gap”).
El anunta un maxim la acest nivel de 20,0, urmand ca in 58% din cazuri s