Guvernul a decis acordarea unor masuri de protectie sociala pentru salariatii Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva, care urmeaza sa fie disponibilizati in anul 2006, informeaza un comunicat emis duminica de Executiv. Regia Romsilva urmeaza sa-si redimensioneze activitatea si bugetul de venituri si cheltuieli, in conditiile in care restituirea padurilor fostilor proprietari va determina reducerea progresiva a padurilor aflate in proprietatea statului, de la 4,3 milioane hectare, cat este in prezent, la circa 2,3 milioane hectare. Programul de restructurare a Romsilva include disponibilizarea, pana la sfarsitul anului 2006, a 7.048 de salariati.
Disponibilizarea personalului Romsilva se va face treptat, pe masura ce padurile vor fi retrocedate fostilor proprietari. Potrivit unui proiect de lege adoptat de Guvern, angajatii disponibilizati vor beneficia, la momentul concedierii colective, de o suma egala cu de doua ori salariul mediu pe economie din luna ianuarie 2006, de indemnizatia de somaj si de un venit lunar de completare. Venitul de completare este egal cu diferenta dintre salariul individual mediu net pe ultimele 3 luni inainte de disponibilizare, stabilit pe baza clauzelor din contractul individual de munca, dar nu mai mare decat salariul mediu net pe economie din luna ianuarie 2006 si nivelul indemnizatiei de somaj. Venitul lunar de completare se acorda lunar de la data stabilirii indemnizatiei de somaj, pentru o perioada cuprinsa intre 12 si 24 de luni, in functie de vechimea in munca.
Guvernul a decis acordarea unor masuri de protectie sociala pentru salariatii Regiei Nationale a Padurilor - Romsilva, care urmeaza sa fie disponibilizati in anul 2006, informeaza un comunicat emis duminica de Executiv. Regia Romsilva urmeaza sa-si redimensioneze activitatea si bugetul de venituri si cheltuieli, in conditiile in care restituirea padurilor fostil