(Foto: )
Lefurile angajatilor de la companii precum Pfizer sau Johnson&Johnson sint acordate dupa reguli facute de romani. Prin intermediul unui soft special, peste 40 de firme din America isi platesc salariatii dind un simplu click. Ele apeleaza la un program informatic creat in urma cu 13 ani, la care acum lucreaza, pentru a-l imbunatati, un grup de ieseni, angajati ai companiei Synygy.
In timp ce echipa de aici lucreaza la partea de programare, 20 de angajati din Bucuresti se ocupa de implementarea programului la clienti. In plus, toti angajatii au „fir rosu" cu colegii din America si lucreaza in colaborare cu alti 200 de programatori de la centrul din India.
Programul functioneaza ca un motor care pune cap la cap citeva date, precum numarul de angajati ai companiei, piata pe care activeaza, vinzari sau concurenti, iar la sfirsit rezulta leafa pe care fiecare salariat trebuie sa o primeasca. Periodic, programul face si rapoarte, care se pot lasa cu penalitati sau cresteri ale salariilor pentru cei care au rezultate sub sau, respectiv, peste asteptari.
Programul la care lucreaza iesenii functioneaza ca un motor care pune cap la cap reguli bine stabilite dintr-o anumita firma, precum domeniul de activitate, numarul de angajati, vinzari, la sfirsit rezultind leafa pe care fiecare angajat trebuie sa o primeasca.
In plus, sint stabilite obiective pentru fiecare angajat, modul in care acestea pot fi indeplinite, dar si penalitati pentru rezultate sub asteptari. Se adauga aici bonusurile sau alte pachete salariale pe care un angajat le poate obtine.
Echipa de 45 de ieseni dezvolta programul, introducind noi reguli in baza de date cu care lucreaza softul, pentru un rezultat cit mai corect privind remunerarea. „In Statele Unite ale Americii nu