în care nu se lămureşte această problemă până joi, voi sesiza organele statului". "Este o junglă a documentelor în ceea ce s-a întâmplat la Muzeul Banatului", a declarat Ostaficiuc. "Sunt în care nu se lămureşte această problemă până joi, voi sesiza organele statului".
"Este o junglă a documentelor în ceea ce s-a întâmplat la Muzeul Banatului", a declarat Ostaficiuc. "Sunt unele persoane care de mult nu mai lucrează la muzeu sau chiar unele care nu mai sunt în viaţă şi care au lucrări în custodie sau în gestiune", spune preşedintele Consiliului Judeţean Timiş. "Există varianta ca gestionarii care au făcut aceste lucruri să nu mai trăiască", a adăugat acesta.
Niciun inventar, de mai bine de 20 de ani
De mai bine de 20 de ani, la Muzeul Banatului nu s-a mai făcut niciun inventar. Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş a comandat un control anul trecut, pentru a stabili ce opere de artă vor intra în patrimoniul unui muzeu de specialitate. Din datele preliminarii au apărut însă surprize de proporţii: de la secţia istorie-arheologie lipsesc 137.000 de poziţii. Dispariţiile surpriză nu se limitează însă aici. şi de la secţia de artă lipsesc aproape 300 de obiecte.
Rămase la valoarea de pe vremea lui Ceauşescu
Toate piesele de artă au rămas evaluate la valoarea de dinainte de revoluţie, adică în jur de un milion de lei. "Valorile sunt foarte mici, pentru că nu s-au mai actualizat de pe vremea lui Ceauşescu", explică preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.
Tatiana Bădescu, director interimar al Muzeului Banatului, susţinea, imediat după rezultatele preliminarii ale controlului, că toate obiectele de artă la care se făcea referire există. De această dată, ea a refuzat să mai facă vreun comentariu.