Cativa amatori in ale hingheritului, 15 la numar, au concurat pe 20 de posturi vacante. Meseria nu figu-reaza inca in nomenclator. Preten-dentii de ieri, mai toti muncitori necalificati, spera sa fie primii hingheri cu diploma. Hingherii nu si-au gasit pana acum loc in nomenclatorul de meserii. Deocamdata se fac timide eforturi de a-l transforma intr-o profesie oficiala. Ieri, la Chiajna, vreo 15 amatori s-au intrecut in a alerga exemplarele canine, sperand ca vor fi prima generatie de "prinzatori"cu diploma.
Cei cativa pretendenti la posturile de hingheri scoase la concurs treceau prin emotiile unui examen deloc simplu. Dupa o prima zi in urma careia trecusera prin furcile caudine ale unui interviu, a venit randul probei practice.
Ion Alexandru are acasa un caine-lup, dar, intrebat daca ii plac animalele, da din umeri si confirma cu doar jumatate de gura. Are 20 de ani si, pentru ca nu si-a dat osteneala prea multa cu invatatul, a ajuns muncitor necalificat in constructii.
A fost concediat, iar acum - - vrea, nu vrea - da proba sa devina hingher. "Prinzator", cum ii place lui sa spuna. Stie ca salariul la inceput va fi cel minim pe economie, asa ca nu-si face prea multe iluzii - o sa ia in mana vreo trei milioane jumate, cu tot cu sporuri.
PROBA. Framantandu-si de zor mainile, Daniel Draghici asteapta sa inceapa proba. Are 28 de ani si, de cand fabrica de ulei la care lucra a dat faliment, "a tras pe dreapta". A aflat de selectia de la Chiajna din ziare si crede ca are toate atuurile sa ocupe un post de hingher. "Pai sunt muncitor necalificat, sunt tanar, atletic, nu am probleme...", spune purtatorul unui tricou cu numar 1. Un domn imponzant, echipat corespunzator, cu un halat de pasla, da startul. Daniel a trebuit sa parcurga un traseu prestabilit in 30 de secunde, apoi sa prinda un caine cu o crosa. Tanarul e imbracat in blugi si cu o