Nu cred ca dl Nastase a visat vreodata ca va ajunge sa fie invinuit oficial de luare de mita. La multe s-a asteptat ex-presedintele PSD dupa pierderea alegerilor din 2004, dar niciodata nu s-a gandit ca va avea cineva curajul sa ceara perchezitie la casele familiei sale.
Un semnal mic i-l daduse Traian Basescu in campania electorala, dar a sperat ca nu se va trece de la vorbe la fapte atat timp cat pesedistii se vedeau invingatori siguri in fata Aliantei portocalii. Pus in fata faptului implinit, Adrian Nastase constata acum ca timpul lui a trecut daca DNA isi "permite" sa-i controleze averea sub ochii presei.
Fapt ce-l face sa se gandeasca cu tristete la modul cum este vazut de oficialii europeni un fost prim-ministru invinuit de coruptie care, culmea, nutrea speranta sa ajunga sef de stat cu un an si ceva in urma.
Si mai grav, fostul lider de partid, care se declara candva un luptator impotriva fraudelor (sic!), se vede in situatia ingrata de a da cu subsemnatul aidoma fostului sau coleg Gabriel Bivolaru, aflat in prezent la parnaie pentru devalizarea unei banci.
Este posibil ca, in urma unui astfel de tratament, jignitor pentru un politician cu prestanta lui Nastase, "clientul" DNA sa nu mai dea doi bani pe lupta anticoruptie declansata de ministrul Monica Macovei.
De aici vine si aceasta rebeliune pe care o fac unele partide cand se pune problema luarii unor decizii in masura sa afecteaze pozitiile unor inalti demnitari, unul dintre ei fiind, evident, dl Adrian Nastase.
Respingerea de catre Senat a unui demers de interes national, gest apreciat ca fiind catastrofal, nu reprezinta altceva decat o lovitura data campaniei, destinata stoparii flagelului ce poarta denumirea de coruptie.
Inclusiv blocarea perchezitiei la casele presedintelui Camerei Deputatilor, cu contributia nemijlocita a pro