Desi nordul domina piata rezidentiala bucuresteana, oportunitati de afaceri imobiliare apar si in zona Berceni
Pe Soseaua Oltenitei, Primaria a amenajat doua blocuri de locuinte, iar o firma privata va mai construi inca trei. Aceasta parte a Capitalei refuza rolul de Cenusareasa.
De ani de zile, sudul este considerat un fel de "oaie neagra" a pietei imobiliare bucurestene. Aici nu prea-ti vine sa te muti cu locuinta, pentru ca ai avea ca vecini mai multe unitati industriale: IMGB, centrala termica, platforma de la Magurele.
Prin urmare, si preturile apartamentelor se afla la cele mai coborate niveluri din Capitala, cu minimum 10-20% mai mici decat in Balta Alba sau Drumul Taberei. Si totusi, semne de dezvoltare incep sa apara si in aceasta zona. Chiar daca, la ora actuala, o comparatie cu nordul nu rezista nici ca gluma.
Atractia terenurilor ieftine
In Baneasa, metrul patrat de teren depaseste lejer suta de euro, ajungand chiar la 300 de euro in cele mai favorabile amplasamente. In cartierul Berceni si comuna cu acelasi nume, parcelele s-au scumpit in ultimii ani, dar inca se situeaza la cote relativ scazute.
Loturile fara utilitati se vand la 20-30 euro/mp, iar cele care dispun de apa, gaz, electricitate ating si 80-100 euro/mp. Satele din sud sunt si ele vizibil mai "ieftine" decat Balotesti, Corbeanca sau Snagov. La Clinceni sau Magurele gasesti terenuri si la 10-15 euro/mp, iar acolo unde exista deschideri generoase si toate facilitatile poti cumpara cu 30-40 euro/mp.
Ceva mai "scumpa" e localitatea Popesti-Leordeni (pozitionata chiar la iesirea dinspre Soseaua Oltenitei), cu preturi de pana la 50-60 euro/mp pentru loturile bransate la retelele de utilitati.
Partea "de oras" nici nu prea ofera locuri de construit, fiind intesata de blocuri. Apartamentele din Berceni se nu