(Foto: )
Modul de a construi haotic, fara a tine seama de minime reguli de urbanism, a fost una din cele mai imputabile greseli ale administratiei Funar. Un exemplu semnificativ este pe strada Alverna, unde, la nr.
70 se ridica un bloc de locuinte care distruge definitiv confortul vecinilor "de peste drum", dar si al viitorilor locatari ai imobilului aflat inca in constructie.
Distanta dintre cele doua cladiri este foarte mica, blocul de la numarul 70 a trecut in "legalitate" prin bunavointa lui Gheorghe Funar, dar, cu toate acestea, Primaria Cluj-Napoca tine partea vinovatilor in instanta. Asta pentru ca Emil Boc trebuie sa apere institutia.
Ioan Petran, seful Inspectoratului de Stat in Constructii Cluj crede ca "tampenia porneste de la Funar", care a autorizat constructia.
Un motiv intemeiat pentru avizarea blocului de locuinte de pe strada Alverna nr.70 in timpul mandatului lui Gheorghe Funar este legat de faptul ca lucrarile de constructie erau executate de SC Total Impex SRL firma cuscrului sau, Ioan Draghicescu.
Fapt dovedit prin documente, constructia apare in proiect sub denumirea de "casa familiala" cu D+P+2E+M (adica mansardata) pe cand in autorizatia de construire mansarda lipseste, din simplul motiv ca planul urbanistic general (PUG) nu permite acest lucru in zona.
Dar, planul difera de autorizatie, iar tertipul l-a salvat pe beneficiarul constructiei de avizul Comisiei de Urbanism din cadrul Primariei Cluj-Napoca. Astfel, dosarul a poposit direct pe biroul lui Funar, care a semnat autorizatia de construire.
Proprietarul terenului si beneficiarul direct al constructiei, Florin Zah, cunoscut pentru relatiile pe care le avea la primarie, a fost dat in judecata de Asociatia de Proprietari a bloc