Consiliul Local sponsorizeaza tot felul de manifestari kitsch la propunerea unui specialist in "cultura maselor"
Consiliul Local sponsorizeaza tot felul de manifestari kitsch la propunerea unui specialist in "cultura maselor"
Sumele alocate pentru proiecte culturale de la bugetul local sunt infime, dar nici initiativele in domeniu nu sunt dintre cele mai inspirate. Cei mai multi bani sunt cheltuiti de municipalitatea timisoreana pentru tot felul de evenimente de un gust indoielnic.
Majoritatea proiectelor, aprobate pe banda rulanta de Comisia de Cultura a Consiliului Local, condusa de "independentul" Sergiu Stirbu, sunt de factura amatoristica si aduc aminte de "Cantarea Romaniei".
De altfel, multe dintre propunerile care ajung pe masa consilierilor sunt promovate de directorul Casei de Cultura a Municipiului, Pavel Deheleanu, intepenit in functie de pe vremea lui Ceausescu. Desi isi paseaza responsabilitatea de la unul la altul cand sunt intrebati dupa ce criterii sunt selectate proiectele pe care le sustin, cei doi sunt principalii vinovati pentru spectacolele si manifestarile kitsch platite din bani publici.
Bani pentru amatori
Recent demisionat din PNL, Stirbu isi motiva decizia de a ramane consilier local si presedinte al Comisiei de Cultura prin faptul ca expertiza sa in domeniu este indispensabila. El nu are nicio explicatie pentru risipirea fondurilor bugetare pe proiecte care au transformat Timisoara in orasul vinului si carnatilor. Stirbu sustine ca vina apartine Casei de Cultura a Muncipiului care propune in fiecare an evenimente festiviste pentru care solicita zeci si chiar sute de milioane de lei vechi de la Consiliul Local.
In 2005, pe agenda manifestarilor culturale gasim, de exemplu, "Salonul anual de arta plastica Romul Ladea, dedicat Unirii Principatelor Romane", finantat de la buget cu 30 milioane ROL. Casa