AMENAJARI ORIGINALE Ambientare pe un drum oprit la jumatate Casa unei familii de intelectuali care prelungesc la domiciliu munca prestata conform pregatirii lor. Interiorul este logic si riguros distribuit pe niveluri, parterul adapostind zona de zi, iar etajul mansardat, zona de noapte. Cosideram interesant de analizat maniera in care a fost mobilata si decorata zona diurna, acolo unde se afla livingul, sufrageria, bucataria si biroul de lucru. Vom remarca inca de la inceput ca vorbim despre o constructie pe cadre din beton, cu pereti portanti, precum si faptul remarcabil ca parterul este bine pus in valoare de o cantitate apreciabila de lumina naturala, toate incaperile fiind prevazute cu suprafete vitrate de dimensiuni generoase.
DE LA MOBILIERUL CLASIC
La data terminarii casei familia era in proprietatea catorva piese de mobilier clasic, de certa valoare, care trebuiau puse in evidenta si completate respectand cerintele moderne de confort. Pentru living au fost achizitionate canapele si fotolii somptuase, cu tapiserii in tonuri vii, cu motive florale si cu spatarele incheiate in ciucuri de matase. Pentru a intregi atmosfera s-a hotarat construirea unui semineu al carui fronton este innobilat de elemente sculptate manual. Din pacate dimensiunile si proportiile acestui semineu nu sunt deloc fericite, el fiind prea ingust in raport cu inaltimea. Elemente decorative au fost montate si la imbinarea dintre grinzi. O idee buna, care completeaza atmosfera generala a casei, dar care ar fi trebuit poate dusa pana la capat, aplicarea unei stucaturi ornamentale la linia de delimitare a plafonului fiind, in acest caz, o buna solutie estetica.
De asemenea, peretii ar fi putut fi, macar pe unele portiuni, purtatorii unor mesaje decorative prin aplicarea unui tapet sau a unor zugraveli cu desene murale. Bine luminati, ei ar fi intregit ideea de clasic, intrand