Citat din nou la Parchetul General, desi se prezentase si in ziua precedenta, Dinu Patriciu si-a exprimat surprinderea, sustinand ca se astepta "sa fie doar avocatii". El le-a spus ziaristilor ca, miercuri, procurorii au dispus efectuarea unei expertize tehnice, contabile, economice si financiare, in toate dosarele in care este cercetat, in ciuda faptului ca el si aparatorii lui au cerut acest lucru inca de la inceputul anchetei. Expertiza urmeaza sa fie efectuata de experti desemnati de Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie si de experti parte.
Tot miercuri, Patriciu a precizat ca din grupurile de interese implicate in dosarele in care este cercetat fac parte Sorin Rosca Stanescu - pe care l-a numit "membru marcant" al acestor grupuri -, Sorin Pantis, si mai multi brokeri, nu si Calin Popescu Tariceanu, Catalin Harnagea sau Camelia Voiculescu.
In ceea ce priveste solicitarea de a i se arata autorizatiile in baza carora s-au emis mandatele pentru interceptarea convorbirilor sale, Patriciu a afirmat ca procurorii au motivat respingerea acesteia prin faptul ca nu ar avea acces la aceste mandate si nici la aprobarile date de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii (CSAT).
Dinu Patriciu a fost pus sub acuzare - alaturi de membri ai conducerii grupului Rompetrol - pentru evaziune fiscala, spalare de bani si inselaciune, existand indicii privind neefectuarea unor investitii de 15 milioane de dolari si diminuarea unor taxe insumand sute de miliarde de lei catre bugetul de stat.
Ulterior, procurorii de la Parchetul instantei supreme au extins cercetarile si au formulat noi acuzatii la adresa lui Patriciu si a altor persoane, cu privire la infractiuni la Legea societatilor comerciale si manipularea bursei de capital. In acest dosar, mai multe persoane - printre care presedintele companiei, Dinu Patriciu - sunt cercetate in legatura cu modul de tra