timpului, figuri marcante ale sportului românesc. Primul câştigător al Premiului de Excelenţă oferit de ziarul Adevărul a fost, în 1996, Nicolae Mărăşescu, fostul mare antrenor de atletism, timpului, figuri marcante ale sportului românesc. Primul câştigător al Premiului de Excelenţă oferit de ziarul Adevărul a fost, în 1996, Nicolae Mărăşescu, fostul mare antrenor de atletism, care a ocupat timp de trei ani fotoliul de secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului. Motivaţia alegerii sale au fost "eleganţă ministerială şi veleităţi manageriale în sport".
A urmat marele sportiv şi om Dan Grecu, cel care a rămas în istoria gimnasticii ca primul campion mondial din România. Grav bolnav, Dan Grecu a câştigat atunci o grea bătălie cu moartea, izbutind apoi să revină la cârma lotului olimpic masculin, contribuind, prin elevii săi, la obţinerea unor mari succese internaţionale.
Anul 1998 a adus în prim-plan un fotbalist, Ionuţ Lupescu, crescut în curtea lui Dinamo, dar maturizat în Bundesliga, motiv pentru care i s-a spus "Kaiserul". Întorcându-se la clubul pe care l-a iubit de mic, el a adus cu sine un suflu profesionist la o echipă românească. De altfel, Lupescu a ţinut să împartă premiul oferit de Adevărul cu colegii săi.
Francisc Vaştag, acela care ne-a încântat prin evoluţiile sale în ringul de box, şi-a dovedit excelenţa şi în antrenorat, performanţele obţinute cu elevii săi în 1999 fiind motivul pentru care i-a fost conferită Diploma de Excelenţă a ziarului nostru. În acel an, Feri a fost desemnat cel mai bun antrenor al Campionatelor Mondiale, impunându-se printre marii tehnicieni ai lumii.
Antrenorul cu cele mai mari succese din întregul sport românesc, un adevărat monstru sacru al gimnasticii mondiale, Octavian Belu a fost laureatul anului 2000, un an extraordinar pentru sportul nostru, prin prisma rezultatelor obţinute la Jocuril