Un chinez, care si-a intemeiat o familie in Târgu Jiu, casatorindu-se cu o gorjeanca, a organizat duminica trecuta Revelionul chinezesc. La petrecere au venit prietenii apropiati, care s-au ospatat cu mâncaruri traditionale chinezesti. Sotii Liao, Gabriela si Alea Deng Zao, au organizat duminica, 12 februarie, la Restaurantul Chinezesc din Târgu Jiu, care le apartine, o petrecere unde au invitat prietenii apropiati, pentru a marca astfel incheierea Anului Nou chinezesc. Invitatii s-au ospatat cu mâncaruri traditionale chinezesti: spaghete din orez, pui Shanghai, sos din soia, coltunasi fierti si pachetele de primavara. Coltunasii si pachetelele de primavara sunt doua preparate care se pregatesc cu ocazia diferitelor sarbatori. Coltunasii sunt preparati din legume, carne de porc si mirodenii, iar pachetelele de primavara din legume, carne de pui, oua si mirodenii. Cel care s-a ocupat de pregatirea preparatelor culinare a fost chiar amfitrionul petrecerii, Alea Deng Zao Liao, de 37 de ani, care lucreaza ca bucatar la propriul restaurant. Este al saptelea an in care Alea organizeaza Revelionul chinezesc in Târgu Jiu. Cu toate ca s-a sarbatorit Revelionul chinezesc, la petrecere s-a ascultat mai mult muzica populara româneasca, iar Alea a jucat impreuna cu invitatii, printre care s-a numarat si Maria Mota, presedinta Agentiei Nationale pentru Egalitate de Sanse intre Femei si Barbati (ANES), cea care l-a botezat si l-a convertit la ortodoxie. S-au casatorit dupa sase luni Gabriela si Alea Deng Zao s-au cunoscut in urma cu sase ani. Gabriela, de 30 de ani, avocat de profesie, ne povesteste ca o prietena din Bucuresti a rugat-o sa il ajute pe un chinez sa isi deschida un magazin in Târgu Jiu. „I-am facut si magazin, si doi copii. A fost o curiozitate pentru mine, pentru ca nu mai cunoscusem pâna atunci vreun chinez. Am vazut ca se uita insistent la mine si am zis sa ma uit