Aceasta cruciada anticoruptie se duce doar in bulboana Parchetului (incluzand si DNA), dar nu avanseaza spre fazele actului de justitie propriu-zis. Joi, 16 februarie, poate fi socotita ziua cutitelor lungi in politica romaneasca. Arena in care s-au confruntat marii actori ai circului politic s-a numit Parchet, devenit de luni bune cel mai ieftin studiou de televiziune.
Marii rechini, ceruti cu obstinatie de conducatorii oficiilor diplomatice ale licuricilor mari, sunt supusi linsajului mediatic fara a trece de faza anchetelor procurorilor. Este cel mai eficace procedeu de discreditare a celor cercetati sub lumina reflectoarelor. Se asteapta parca probe cazute din cer, intr-un razboi al nervilor urmand sa cedeze fibra mai slaba, timpul rezolvandu-le pe toate.
Nastase si Patriciu devin cavalerii raului, portretele-robot desenate de penelul acuzatorilor aratandu-i in ipostazele hade ale spalatorilor de bani, manipulatorilor bursei si mituitilor de duzina.
Listele de asteptare la Parchete cuprind nume grele - Tariceanu, Mitrea, DIP, SRS, Copos, Oprescu, Bradisteanu, Stanoiu. Nu trebuie uitat nici marele dirijor Basescu, protagonistul megadosarului "Flota". Privita din afara, Romania apare ca un teritoriu bantuit de coruptie generalizata, in pericol iminent sa ramana fara lideri politici.
Sigur, dorinta de curatenie a societatii romanesti este justificata, oprirea furturilor si a ingineriilor care au macinat averea publica fiind mai mult decat necesara.
Aceasta cruciada anticoruptie se duce doar in bulboana Parchetului (incluzand si DNA), dar nu avanseaza spre fazele actului de justitie propriu-zis. Ea ii trage insa in jos, potrivit legii vartejului, pe cei intrati in vizorul institutiilor de cercetare.
Marea problema a Parchetelor nu o constituie obstructionarea cercetarilor de catre cei convocati de procurori, ci curentul de opi