Cei cinci ani de activitate ai Fundatiei Mihai Eminescu in zona Sighisoara pot fi caracterizati prin lipsa de coerenta * In spatele vorbelor frumoase se ascunde haos si dezorganizare * Actiunile MET nu urmareau dezvoltarea durabila a zonei, ci justificarea banilor primiti din strainatate * Reprezentantii MET pun bete in roate unei alte fundatii, ADEPT Transilvania, care incearca sa implementeze proiecte in zona.
Activitatea Fundatiei "Mihai Eminescu Trust" s-a axat, in cei cinci ani de cand activeaza in zona Sibiu-Medias-Sighisoara, pe renovarea fatadelor unor case "cu valoare de patrimoniu", din mai multe sate, si instruirea unor oameni in diverse mestesuguri traditionale (zidari, dulgheri, fierari etc).
Realizarile pe baza carora MET s-a bucurat de-a lungul vremii de consistente finantari externe, provenite in principal de la The Packard Humanities Institute si Horizon Foundation, sunt prezentate pe site si include: renovarea de case, biserici si alte imobile in localitatie Viscri, Malancrav, Floresti, Noul Sasesc, Laslea, Rondola si Sighisoara, pregatirea profesionala a peste 40 de oameni in meserii traditionale, precum si infiintarea mai multor fundatii independente in sate, care gestioneaza proiecte la nivelul fiecarei localitati.
Toate aceste activitati au fost intitulate "Whole Village Project", un plan cu adevarat ambitios, dar care nu s-a pus decat partial si superficial in aplicare.
Printre cei care au contribuit la intocmirea acestui proiect s-a numarat Nathaniel Page, un ecologist englez specialist in botanica.
Impreuna cu a Jim Turnbull si Cristian Gherghiceanu, acesta a parasit structura in anul 2002, dupa un conflict deschis cu Jessica Douglas-Home, presedintele fundatiei, legat de o finantare obtinuta de Page pentru un proiect propriu. @N