Ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale, Gheorghe Barbu, nu a reusit sa-i convinga pe grevistii foamei de la Calan (judetul Hunedoara) sa renunte la protest, chiar daca miza in demersul sau pe faptul ca este originar din zona.
Fostii salariati ai societatii "Amidip" au declarat ca nu au incredere in demnitar si ca solutiile propuse de acesta nu pot rezolva problemele sociale grave cu care se confrunta localitatea.
In loc de salariile restante si platile compensatorii pe care le revendica protestatarii, Barbu le-a promis fostilor angajati de la "Amidip" Calan, eventuale locuri de munca in strainatate si programe comunitare finantate din fondurile AJOFM. Ultima speranta a protestatarilor este intrevederea de astazi cu vicepremierul Gheorghe Pogea, un alt reprezentant al judetului in Guvern.
Prezent, sambata, la Calan, pentru a discuta cu grevistii foamei, ministrul Muncii nu a fost primit cu prea multa simpatie, chiar daca este "fiu" al acestor locuri. Dupa o serie de discutii, in sediul Primariei, cu autoritatile locale si reprezentantii Sindicatului "Victoria" Calan, Barbu i-a vizitat pe grevistii foamei si apoi a dat piept cu multimea disperata.
Protestatarii, adunati in numar mare in fata Casei de Cultura din localitate, l-au huiduit pe ministru dupa ce au aflat solutiile propuse de acesta, dar nu au fortat cordoanele de jandarmi amplasate pentru mentinerea ordinii.
Ministrul nu are solutii pentru rezolvarea crizei
Incoltit de protestatari, ministrul Barbu nu a gasit solutii pentru a calma spiritele. Reprezentantul Guvernului nu a facut decat sa propuna cateva solutii fanteziste, insistand pe ideea ca falimentul firmei "Amidip" se afla pe masa instantelor de judecata si ca executivul nu se poate amesteca in actul de Justitie.
In locul salariilor compensatorii, demnitarul le-a propus protestatarilor un set