state europene. Pentru că au comis de-a lungul anilor foarte multe infracţiuni, apărătorii se tem pentru siguranţa martorilor.Martorii îşi pun viaţa în pericolAceasta nu este prima amânare. state europene. Pentru că au comis de-a lungul anilor foarte multe infracţiuni, apărătorii se tem pentru siguranţa martorilor.
Martorii îşi pun viaţa în pericol
Aceasta nu este prima amânare. Cu trei luni în urmă, magistraţii Tribunalului Cluj au decis să apeleze la internet pentru audierea cu ajutorul camerelor web a şapte martori cu identitate protejată. Deşi acest lucru ar fi reprezentat o premieră în România, s-a întâmpinat rezistenţă din partea avocaţilor apărării, care se tem pentru viaţa clienţilor lor."Propunerea de a audia martori prin intermediul unei camere web nu cred că este sigură. Procedura presupune dotarea instanţei cu o televiziune cu circuit închis, vocea şi imaginea martorului urmând a fi distorsionate. Instanţele însă nu beneficiază de aşa ceva", a declarat avocatul Marius ştriblea, unul din avocaţii apărării. În replică, instanţa a propus ca cei şapte să fie audiaţi doar în prezenţa judecătorului şi a unui procuror de la Parchetul General. Apărătorii însă nu sunt de acord nici cu această metodă.
Au comandat represiuni din închisoare
Membrii clanului Corduneanu au comis, de-a lungul anilor, mai multe infracţiuni atât pe teritoriul României, cât şi în străinătate. Din cauza actelor de violenţă, jafuri armate, crime, furturi şi trafic de persoane, au fost daţi în urmărire internaţională de state precum Franţa sau Germania. Primele arestări în cadrul clanului Corduneanu s-au făcut în vara anului 2004. Potrivit rechizitoriului, cei şapte membri ai clanului Corduneanu au fost trimişi în judecată, la sfârşitul anului 2004, sub acuzaţia de trafic de droguri de mare risc, trafic de persoane, constituirea de grup infracţional şi crimă organizată