BEIZADELELE Muzicianul Madalin Voicu a fost prieten cu fiii mai multor demnitari din Cartierul Primaverii. Pastreaza amintiri de-o viata despre acest loc, pe care l-a cunoscut foarte bine inainte de 1989.
Madalin Voicu s-a nascut in anul 1952, in familia marelui violonist Ion Voicu. Tatal sau, care canta de pe vremea lui Carol al II-lea, avea legaturi cu multi demnitari comunisti. Prin intermediul lor, Madalin Voicu a intrat in cercul acestora. Cu unii dintre ei s-a imprietenit de pe la 10-11 ani. De Nicu Ceausescu, Serghei Mizil sau Jean Maurer s-a legat intr-o prietenie pe viata. Despre Cartierul Primaverii spune ca "era un cartier de case superbe in proportie de 75%, asa cum este si acum".
PAZA BUNA. "Cartierul Primaverii, isi aminteste Madalin Voicu, era in primul rand un cartier bine pazit. Chiar daca intrau si ieseau masini, era un cartier tinut sub lupa. Demnitarii de rang inalt si ei, la randul lor, cereau sau erau obligati sa accepte paza. Nu erau bariere la intrarea in cartier, dar niste oameni in uniforma ori civili pazeau foarte atent accesul catre Cartierul Primaverii, din Piata Aviatorilor, dinspre Sala Floreasca - si care de obicei era inchis, adica nu se circula - dinspre Pescarus, adica dinspre Herastrau. Prezenta lor era un semnal ca pe acolo nu prea ai voie sa treci." Personajele cunoscute ale vremii, chiar daca nu locuiau acolo, aveau desigur o libertate de circulatie.
LA "PESCARUS" SI LA "BORDEI". In Cartierul Primaverii nu prea existau localuri. Erau doua case de protocol unde erau primiti inalti demnitari din alte tari, Vila Lac 1 si Vila Lac 2, folosite si pentru sarbatori precum 23 august sau 1 mai.
Madalin Voicu - unul dintre "nebunii" gastii
"Cel mai important restaurant din acel loc, rememoreaza Madalin Voicu, era Restaurantul Pescarus, care exista si acum. E un restaurant cu terasa, cu o gradina foarte mare.